Tietoa vastuullisesta alkoholinkäytöstä ja kohtuullisuudesta

Ole eduksesi

Oletko tullut miettineeksi, miten suuri vaikutus kaljan kittaamisella voi olla ulkonäköösi? Vaikka kauneus onkin katsojan silmässä, uskallamme väittää, että kohtuullistajalla käy parempi flaksi.

Alkoholi ja ulkonäkö

Raittiusseuraan ei kauneuden takia tarvitse liittyä, mutta se tiedetään, että alkoholi turvottaa ihoa ja kerää ikävästi nestettä koko kehoon. Se aiheuttaa löysää kudosta, joka tekee koko kropasta ennen pitkää pullataikinaa. Alkoholiturvotukselle ei voi tehdä juuri mitään – paitsi vaihtaa kohtuulliselle vaihteelle riittävän ajoissa.

Runsaan alkoholin vaikutukset elimille ovat kiistattomat – iho on ihmisen suurin elin, joten alkoholin epäedullisia vaikutuksia ihoon ei tarvitse kaukaa hakea. Kellertävä tai harmaa ihonväri, ihottumat ja kuivat, ahavoituneet kohdat ihossa ovat liikakulutuksen ikävästi näkyviä merkkejä.

Kohtuus laihduttaa

Oletko tyytyväinen kiloihisi? Hienoa! Kannattaa kysäistä asiaa myös vatsasi sisäisiltä elimiltä, jotka saattavat kärsiä liiasta rasvasta vaikka sinä olisit vallan tyytyväinen itseesi.

Alkoholi ja ruoka liittyvät toisiinsa muutenkin kuin juomasuositusten yhteydessä. Runsaan nautiskelun myötä syöminenkin muuttuu yleensä varsin epäterveelliseksi. Vai oletko kuullut kenenkään parantavan krapulaa terveellisellä vihersalaatilla?

Jos esteettisyys kiinnostaa, kannattaa lasketuttaa kurkkuun kulauttamasi kalorit Juomanlaskijalla. Klassinen kaljamaha on varsin helppo rakentaa myös siiderillä, drinksuilla tai viinillä.

Nyt käy flaksi!

Niin viehättäviltä kuin sammaltava puhe, harittavat silmät ja tukeva etukeno saattavat kuulostaa, päivän uutisväläys tulee tässä: humalassa toikkaroiva mies tai kännissä kiljuva naisihminen eivät vetoa vastakkaiseen tai samaan sukupuoleen ravintola- tai muissakaan olosuhteissa.

Kohtuullisesti nautiskelevalle ja omat rajansa pitävälle henkilölle sen sijaan riittää valinnanvaraa – ja seuraa näin halutessaan. Eikä aamun valjetessa tarvitse miettiä evakuointisuunnitelmaa tai oman kätensä poikki järsimistä. Puhumattakaan henkisestä morkkiksesta, joka tuntuu yleensä kaikkein murskaavimmalta.