Kohtuullisesti.fi jakaa tietoa vastuullisesta alkoholinkäytöstä ja kohtuullisuudesta sekä tarjoaa areenan Suureen kohtuullisuuskeskusteluun.

Alkoholi ja hyvinvointi

Alkoholi ja hyvinvointi

Suuri kohtuullisuuskeskustelu jatkuu

Kohtuullisesti puhetta Facebookissa

Sisäelimet

Alkoholin sisältämä Asetaldehyd on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Nyt saatat ajatella että “noh kaikkihan nykyään aiheuttavat syöpää”. Totta toinen puoli: tämä aine tekee sitä vain huomattavasti tehokkaammin kuin moni muu. Asetaldehyd on luokiteltu myös suomalaisissa tutkimuksissa kiistatta syöpää aiheuttavaksi aineeksi erityisesti ruokatorvessa, kurkunpäässä ja suussa.

Muutoin juomisen vaaravyöhykkeellä ovat erityisesti ne sisäelimet, jotka ovat mukana alkoholin imeytymisessä ja polttamisessa – kuten vatsa ja maksa. Ne vaurioituvat tinttaajilla usein ensimmäisinä. Jo vuosia on tiedetty alkoholin aiheuttavan myös maksa- ja suolistosyöpiä sekä naisilla rintasyöpää.

Tunnetuin parantumaton maksasairaus on maksakirroosi, mutta jo ennen kirroosin kiroja liiallinen kittaaminen voi aiheuttaa erilaisia muita mahalaukun ja ruoansulatuselimistön tulehduksia ja ongelmia pikkukivistyksistä verenvuotoon mahalaukussa. Tekeekö vielä mieli lähteä ryyppäämään?

Lähteet: www.thl.fi, www.alko.fi, www.paihdelinkki.fi